Meteen naar de inhoud

Als je echt KLAAR bent met kwakkelen en je er serieus mee aan de slag wilt ..’

Waarbij ik je kan helpen

In mijn praktijk komen mensen met uiteenlopende klachten, denk aan: eczeem, menstruatieklachten/ PMS, migraine, allergie, hooikoorts, chronische ontstekingen, angststoornissen, spijsverteringsklachten, revalidatie (long covid).

Chronische klachten komen niet zo maar aanwaaien, meestal is er iets aan vooraf gegaan dat je gezondheid en/ of het immuunsysteem heeft verzwakt. Dat kan iets heel plotselings zijn geweest, bij voorbeeld een mentale shock (iets als scheiding, plotseling ontslag of het overlijden van een dierbare persoon) of een fysieke klap die je hebt gehad. De verzwakking kan ook een sluipend process zijn geweest, bij voorbeeld door langdurige stress.

weer veilig in je lijf

Als je tot hier hebt gelezen zit je al midden in de eerste stap: de regie over je eigen gezondheid weer terug pakken. Te vaak wordt ons verteld dat de klachten die we hebben ons zo maar overkomen, we gewoon pech hebben. Wat daraan wel waar is is dat we in onze genen een erfelijke belasting hebben meegekregen, er zit dus een blauwdruk in onze cellen die bepaalt hoe gevoelig we zijn voor stressoren of wat voor klachten we mogelijk gaan ontwikkelen als onze gezondheid achteruit gaat. Maar het niveau van gezondheid bepaalt hoeveel ruimte die blauwdruk voor het ontwikkelen van klachten krijgt, dus als je met je gezondheid aan de slag gaat en je gezondheidsniveau verbetert is het mogelijk dat je lijf weer gaat genezen. En dat je je eindelijk weer veilig gaat voelen in je lijf.