Selecteer een pagina

Ik heb lange tijd een praktijk voor homeopathie gehad. Het liep eigenlijk allemaal super goed, elke dag druk, lange wachtlijst en veel vervullende behandelingen. Maar het was ook zwaar, keer om keer weer in de energie van iemand te duiken, dag om dag, maanden uitgeboekt. Daarnaast het werken aan online trainings, podcasts .. en ik ben steeds in de financiën blijven werken, omdat ik dat leuk vond maar ook om rond te komen. Veel hooi op mijn vork en op een gegeven moment voelde ik me minder vrij dan toen ik nog in loondienst zat. Terug kijkend al sinds meer dan 1 jaar, maar ik was nog te hard op zoek naar een oplossing voor hoe ik homeopathie met een vrijer leven kon combineren om dat te zien.

Begin van dit jaar begon mijn lichaam me te laten weten dat ik te ver was gegaan: Hartkloppingen en hoge bloeddruk. Ik zat vast, ik was alleen maar keihard aan het werken, in mijn mantra dat ik mijn business wilde laten groeien.

Een lieve vriendin van mij vroeg me op een mooie ochtend: ‚Heb je eens uitgerekend wanneer je genoeg verdiend hebt?‘. Donderslag bij heldere hemel. Jeeeez .. nee ik had geen idee! Hoewel ik sinds mijn 19e in de financiën werkte en duizenden business cases voor van alles had berekend. Maar ik had nog nooit een business case voor mijn eigen leven opgemaakt. Ik fietste naar huis en ging rekenen, uitzoeken, aanvragen, verschuiven. Ik begon boeken over financiële vrijheid, spaarmodellen en beleggingen te verslinden. Ik was het rennen zat, het steeds maar meer moeten werken om al die gaten te dichten. Ik was er klaar voor om uit die ratrace te stappen. Nu is het enkele maanden later en mijn nieuwe kennis gecombineerd met decenniën ervaring in de corporate finance begint eerste vruchten af te werpen.

Over dit proces wil ik hier vanaf nu gaan delen. Gewoon omdat ik het leuk vind. En omdat ik hoop mensen te inspireren om ook stappen naar meer vrijheid te zetten. Ik vind het dus fijn als je me blijft volgen, ook al gaat het de komende tijd wat ipv om je natuurlijke gezondheid en meer om je ‘financiële gezondheid’ 🙂